Ingen julkänsla i Beograd...

...men underbart ändå! Jag inledde resan med fullt ös på restaurang Reka i Zemun (precis brevid nya Beograd), med massor av öl, vin och en inhemsk spritsort som skulle drickas rent >< och så lite tilltugg på det. Massa dansa blev det och några var till och med på väg upp på borden! Man skulle ju inte tro att jag var här och hälsade på mor och far, haha! Sen dess har vi tagit det något lugnare på festfronten men jag har lyckats sätta sprätt på lite av pappas pengar, ahem... (Ja, jag är bortskämd! Men vi ser det som tidiga julklappar) Har fått en supersnygg enkel svart klänning, världens skönaste och snyggaste dunkappa och ett par supersöta vita gummistövlar. Jag hoppas kunna lägga upp lite bilder, men har tyvärr glömt sladden till kameran, så ska försöka lösa det snarast! Idag blir det promenad till gamla Beograd med lite fikapaus, mysigt! Bara vi slipper den ökända vinden ska detta nog bli en grym dag =)


Vad gör man...

...en dag som denna? Packar för att senare åka till Beograd! Ska bli så kul!
Flyget går kl 17.00 och landar 19.45 sen bär det av på fest, haha =) Återkommer med mer av resans innehåll!
Puss på er!


Lussebullsbak och katthusbygge

Idag har jag pysslat lite här hemma eftersom jag känner mig lite sjuk =( Men jag har byggt ett litet hus åt katten så han ska ha någonstans att ligga i lä för snålblåsten nu när vintern är här. Jag lagade god wook till mig o lillebror och strax ska jag sätta igång med att baka lussebullar. Årets första såhär lagom till första advent! Nedrans mysigt!


Blir ni inte sugna!?

Lanvin vs. Lanvin

Mycket snack om Lanvin <3 H&M nu i dagar då kollektionen kom ut i butiken 23 nov (igår). Till skillnad från många andra är jag inte det minsta imponerad av kollektionen. Synd, för som ni kan se nedan så gör Lanvin en underbar S/S kollektion 2011.


Lanvin S/S 2011, divine!


Lanvin <3 H&M
Känns som något som ritades i sommarstugan på en kvart, inget nytt i starka färger...

Update: Jag förstår att kollektionen måste vara mer kommersiell då den har en bredare publik, men det är allt annat än synonymt med tråkigt... Eller vad tycker ni?

Färgexplosion

Min underbara dag har fortsatt sen jag fick mailet från min examinator. Nu har jag verkligen kommit igång med min innovation hos ALMI och bokat in ett handledarmöte! Måndagen efter jag kommit tillbaka från Beograd smäller det, jag längtar redan! Sen drog jag till gymmet med underbara Rebecca, det får mig ju alltid på gott humör och idag var inget undantag! Nu ska jag bara mysa ner mig i soffan med en kopp te och 70% raspberry chocolate, mys!

För att matcha dagens sinnesstämning så kommer här en explosion av färg. Man kan inte låta bli att bli glad!


Super chic streat style...


Louis Vuitton S/S 2010


Från Victorias Secret Fashion Show, där Katy Perry uppträdde!
Färggladare än såhär blir det inte!
<3

Blueberry pancakes

Jag har haft en underbar helg! Min examensfest var superlyckad och vi hade jätte kul! Min älskling hjälpte mig massor och det var så mysigt att ha honom här! Nu har veckan efter kommit och jag vaknade på helt fel sida i morse. Men för en liten stund sen fick jag ett mail av min examinator som bestämt sig för att godkänna min rapport! Jag är godkänd! It made my day! Så nu är jag nöjd och glad igen och firar med lite hemmagjorda blueberry pancakes!


Mina mumsiga blåbärspannkakor!


Och de underbara rosorna jag fick av min Björne <3

Tempo, tempo!

Aaach, stressad! Hur ska jag hinna med?! Har inte hunnit med alls så mycket som jag hade tänkt. Håller på med min partytopp... Det kommer nog ta sin lilla tid detta! Men nu har jag iaf superfina partynaglar! =) Sparkle is the shit yao!

Måste komma på vad jag ska laga för munsbitar, inspiration på matfronten är ju tyvärr inte min starka sida... Men B kommer till STHLM ikväll så jag hoppas på att få lite hjälp av min alldeles egna veggo-guru imorgon ;) Känn pressen B!

Nä nu måste jag fortsätta med toppen, ska ju hinna städa också...



Gäsp...

Ja då har man gjort sitt första försök att vända på sin knäppa dygnsrytm. Är ganska nöjd ändå, men nedrans trött! Idag blir en fullspäckad dag. Jag ska fixa en del saker till ALMI (mötet gick jätte bra, berättar mer sen). Och så ska jag försöka sy något att ha på mig på lördag, ute i sista minuten som vanligt. Blir säkert lite bilder under dagen på hur det går =) Jag ska även komma på vad jag ska laga för små goda munsbitar till på lördag. Men först ska jag iväg för att fixa festfina naglar, tänkte gå lite wild and crazy med lite glitter. Vi får se vad det blir!

Lite inspiration...







Älskar kontrasten mellan skira material och en lite rå och tuff stil, det här kommer bli awesome!

Resa!

Jag har bokat några resor framöver, ska bli så sjukt kul! Jag börjar med två veckor i underbara Beograd den 27 november. Där ska jag bland annat se två fantastiska baletter, Svansjön och Nötknäpparen! Jag kommer tillbaka med mor och far till Stockholm för jul och nyårsfirande. I januari blir det en långhelg till London! Gissa vad jag ska göra där? Shoppa! Nästan så jag kan starta en reseblogg snart, haha! Så nu har den kalla långa vintern lite "sparkle" för att göra den lite mer uthärdlig. <3


Vem vill inte se starka män i tights...


...och så London!

Monday's my favorite time of year...

Nu är helgen över och veckan inför min fest har inlett. Massor med förberedelser ska göras, ska bli så kul!

Helgen har jag ägnat åt hemmagjord sushi, promenader i Gamla Stan, ett sko-köp (blucherskorna från Zara) och massor med filmmys i soffan. Allt annat än bloggvärlden med andra ord. Men nu har Björne åkt hem så jag har massor med tid att återgå till bloggvärlden (har saknat den lite hehe).

För övrigt har jag även hunnit med att fundera en hel del på kläder till på lördag. Jag hade nämligen tänkt sy något jag designat att ha på festen. Men jag har blivit helt besatt av naturella tyger, vilket försvårar processen en del då sortimentet på de flesta tygaffärer här i stan består av polyester! Äckliga material!!! Hur folk kan ha på sig det förstår jag inte!? Är ju som att vara instängd i en plastpåse... Så jag hoppas hitta något fint tyg i det material jag letar efter imorgon om jag ska hinna. Annars får jag köra på något jag redan har. Blir nog bra hursom =)

Nu ska jag ta mig en kopp varmt te och läsa alla blogginlägg jag missat under helgen, mys!

TO-DO-LIST...

For some reason I just don't seem to be able to send my finished report for examination. I think I'm scared that something I've work so hard on will get rejected... I dunno, maybe best not to psycho analyze myself and just send it on it's way?

Obviously the report is the first priority on my to-do-list. Then comes an afternoon of preparing for Mr. B who's coming to town this weekend. And I have to try to squeeze in some training before he comes, so it'll be a packed day and it's going to be awesome! =)

But first some flowy wonders from Ellie Saab (I just can't get enough!)







Inspiration

Kändes som jag tappat inspirationen så jag letade upp lite att fylla på med...







Min nya älskling...

Var inne på en av mina nya favorit bloggar i veckan och upptäckte till min förtjusning Holly Fultons S/S 2011. Det var kärlek vid första ögonkastet! Kläderna är roliga, sofistikerade, färgglada och alldeles underbara! Kan det bli bättre?! Jag önskar att jag hade egenskapen att lyckas blanda over the top broderier och utsmyckningar med klassiska silhuetter och samtidigt hålla det fräscht, spännande och allt annat än vulgärt! Nog pladdrat, se själva!







P.S. Pricken över i måste ju vara att mönstren är Art Deco inspirerade och för iaf mina tankar till den underbara filmen Metropolis. Fantasin är härlig!

Tyg!

Idag var det svårt men skönt att vakna. För idag har jag ingen rapport som hänger över mig! Ska dra in till stan och shoppa loss på Ohlssons tyger. Här ska designas och sys! Kul jag ska ha!


Done, done & done!

Precis just nu har jag blivit klar med min rapport. Exakt lagom till min deadline =) Så imorgon blir det till att korrekturläsa lite hastigt och sedan skicka iväg fanskapet till godkännande, sen är det bara att hålla tummarna!

För övrigt har jag hunnit en sväng till Arlanda för att vinka av min kära farbror som åkte tillbaka till Iran idag. Och lite senare på eftermiddagen/kvällen ett armpass avslutat med lite cardio tillsammans med min trogne vapendragare Rebecca! Rebecca hann även med att delta i dips- och chins-tävlingen som var på gymmet idag och hon kom tvåa bland tjejjerna, grymt va! ;) Nästa år är det min tur, hoppas jag kan göra iaf en dip utan att fuska då... Nu blev det mycket gym-snack men det får ni leva med. Imorgon återkommer jag med lite mer Fashion! ;)


Radio silence

Oj vilken helg det har varit! Lite för mycket fest och alldeles för lite gjort, och inget bloggande alls! Men nu är jag på fötter igen och sitter med de sista redigeringarna av rapporten innan den ska skickas in för godkännande! Jag är sååå glad och lättad! Äntligen, äntligen har jag tid att göra annat utan att få dåligt samvete :P

Igår hände en kul grej. Ett design-showroom mailade mig och vill att jag ska försöka få fram mitt grenuttag Switch i produktion. De gillar det och vill sälja det i sin affär! Could this be my break? Vi får se =)

Nu ska jag dricka lite varmt te o mysa lite i soffan, det är nedrans kallt och ute har det börjat snöa. Det är iof mysigt så länge man kan sitta inne och se ut...

SWITCH:



Create me!

Writing this report is draining me. I have this huge urge to be creative but I know I don't really have time for it... So I do small stuff just to let a little of my creativity out. But unfortunately I don't have time for anything like this:






Illustrations and photo by me


Hjälp!

Idag har jag och Rebecca varit riktigt duktiga på gymmet. På vägen hem började vi prata om helgen och självklart det faktum att vi ska ut med tjejerna imorn kväll! Hur kul som helst! Men... o här kommer den riktigt tjejiga biten... Vad ska jag ha på mig?!!! Det var så länge sen jag var ute på stan att jag vet inte hur jag ska göra. Vardagskläder är mer min grej, men till fest... jag är clueless! *Suck* Så nu letar jag frenetiskt igenom modebloggvärlden efter inspiration! Det är på god väg men inte riktigt där än, dock hittade jag en av mina älsklingskappor som jag helt hade glömt bort (hur man nu kan göra det, kan det vara ett tecken på att man har för mycket kläder? I don't think so!) Så nu ska jag försöka bygga en cool outfit runt den, får se hur det går... :/

Lite inspiration från Balmain S/S 2011







D.I.Y

Kolla in den här hemsidan jag hittade igår. Ett globalt community där olika kreatörer säljer sina handgjorda produkter! Här kan man hitta riktiga guldkorn och inspireras enormt! Och bäst av allt, vill man sälja något man gjort själv så är det bara att bli medlem ;) Grymt!


Klicka på bilden för att komma till Etsy.com ;)

Alexander, morning, noon & night!

As you already know I love Alexander McQueen and the collection for S/S 2011 is no exception. Hope you enjoy it as much as I do ;)












Hello, I love u!


Jag önskar jag hade råd med ett par Balenciaga för 695 euro, men jag skulle nog inte våga köpa dom ändå. B skulle väl tro att jag blivit helt galen... Men dom är ju så fina!

Inspirational

The past few weeks I've been thinking more and more about designing and making my own clothes. I have started sketching and ordered some fabric samples online and soon I'll be ready to sow my first pieces. But first I have to finish this report of mine so I present you with some inspirational pics in the mean time. ENJOY!
























Henry Kole

I'd pay a lot of money for these...


Movie premiere

Jag har nyss kommit hem från en fantastisk kväll i stan. Jag var på premiären av Aksels nya film Necro Mania på biografen Victoria här i Stockholm! Stoltare storasyrra finns inte!! Eftersom mor och far missade eventet så fick jag agera fotograf o ta massa bilder under kvällen. Har inte hunnit kolla igenom alla än, men det lär bli en del redigeringar innan jag kan lägga upp dem här, hehe. Nu är jag superhungrig o pizzan är precis klar i ugnen så jag får fixa bilderna imorgon...


Men ett litet smakprov kan ni ju allt få på Aksel, Farmor & Behzad =)

Crazy leopard gold

This look is totally crazy, but i love it!


Not so strange considering I have recently gone mental for all things leopard,
yes it's that time of year...

Pic is linked


Must have!

Efter ett härligt pass i gymmet drog jag och Rebecca in till stan där jag hittade ett par grymma skor jag inte kan sluta tänka på. Har sagt att om de finns kvar i min storlek när jag är klar med min rapport ska jag skämma bort mig själv med dessa. Haha, nu måste jag verkligen skynda mig med rapporten!


Såhär såg de ut! Va säger ni, visst måste jag ha dem?!

En dag i underbara Stockholm

Nu har jag äntligen lite tid att uppdatera, har varit ganska tyst i helgen! I fredags var jag ju ute med underbara Karin på shoppingrunda. Det blev en ganska liten fångst för min del, kom hem med lite smink, ett diadem, några hårtofsar (mest för att jag höll på att bli tokig på mitt extremt varma hår som vägrade ligga som jag ville) och en mirakelkur mot munblåsor, haha.


En matt ögonskygga att använda som bas och en underbar läppstiftspensel.
Båda från FACE.


Och ett barnsligt sött diadem i gammelrosa toner från H&M.

Karin kom hem med lite roligare saker bland annat det här superfina halsbandet och världens glammigaste handskar från Zara, I LOVE! Mycket bling blev det =)


Halsband från H&M.


Lyxiga handskar från Zara.


Ett sött hårspänne som också fick följa med Karin hem. Innan hon kunde
bestämma sig fick jag agera skyltdocka.

Sen drog vi hem och kollade på Scream som råkade gå på tv (det var ju Halloween i helgen). Mitt inne i filmen kom jag på att jag faktiskt aldrig sett filmen, har bara sett Scary Movie, haha. Så jag satt såhär halva kvällen...


OK, jag är ingen skräckfilmsmänniska, jag erkänner!

RSS 2.0